משלוח ימי – קורוזיה במסכי מחשב ובמחשבים 

 

במקרים רבים שבהם מובל ציוד אלקטרוני דרך הים בין אם פשוט כמו רמקולים או מתוחכם, כמו מחשבים, מתגלים נזקי קורוזיה. שאלות אופייניות לדבי מקור הקורוזיה כוללות: האם למכולה חדרו מים (גשם או מי ים), האם האריזה הייתה תקינה או שחדרו אליה מים, האם התעבו בתוך האריזה מים, האם חדרו מזהמים וכו'. החוצץ בין המכשיר האלקטרוני לסביבה המזיקה (מים, מזהמים וכו') במהלך ההובלה והאחסון היא האריזה. אריזה נפוצה לציוד אלקטרוני הינה קופסת קרטון רב שכבתית (ראה תמונה) שבתוכה מוצב הציוד האלקטרוני בתוך חוצצים או ניילון.

לעיתים קופסת הקרטון עטופה בשכבה פלסטיק פלסטית דקה (למינציה) המשפרת חזותית את יופיה של האריזה. אם מים חדרו לתוך קופסא בה מצוי ציוד אלקטרוני הרי שקופסא רגילה תתייבש באוויר במהירות ואילו קופסא המצופה בשכבת למינציה תתייבש לאט הרבה יותר מכיוון שהמים נותרים כלואים בתוך האריזה. במצב זה חשוב להדגיש: לחות ברמה שמעל ל-30% פוגעת באמינותם של רכיבים אלקטרוניים שאינם אטומים.

הירידה באמינות משמעותה כי אורך החיים הצפוי מהמערכת יתקצר באופן משמעותי.

למעבדה נתקבלו אריזות המכילות צגי מחשב ממקור אחד ואריזות המכילות מחשבים ממקור שני. בשני המקרים נטען כי ארע נזק.


אריזות של צגים

האריזות היו מכוסות כל אחת בלמינציה פלסטית ובמבט מבחוץ הן נראות שלמות ויבשות. בדיקות המעבדה מצאו כי בתוך הקרטון נוצר עובש ועל שלד מארז המחשבים העשויים פלדה התפתחו סימני חלודה. נקבע, כי הצגים נארזו בסביבה בה הלחות גבוהה מאוד ובמהלך העברתם ארצה ירדה טמפרטורת הסביבה כך שהלחות בתוך האריזות התעבתה למים. בגלל ציפוי הלמינציה לא התאפשרה יציאה של המים וייבוש האריזה וכתוצאה מכך הותקפו הרכיבים בקורוזיה.


אריזות של מחשבים

אריזות הקרטון רגילות ובמבט מבחוץ ניתן לראות כי למרות שהקופסאות נתקבלו יבשות הן היו רטובות בעבר. האנליזה הכימית של האזור הרטוב גילתה כלור בכמות גבוהה המאפיינת סביבה ימית. בבדיקה של כרטיס האם במחשב וכרטיס ספק הכוח נמצאו עקבות דומים של מלחי-ים. בבדיקה של מערכות אחרות לא נמצאו עקבות מלחים אולם נקבע כי נחשפו לסביבה לחה וכך למעשה נפגעה אמינותם. 

משלוח ימי- מחשב

קבל הצעה עכשיו